dodjelom nagrada u županji završio festival glumca

Dodjelom nagrada i priznanja u Županji je večeras završio 10. festival glumca, podnaslovljen i kao Festival monodrame i komorne scene. L

Ocjenjivački sud 10. festivala glumca - u sastavu Zrinka Kolak-Fabijan, Dubravka Miletić i Vili Matula - odlučili su nagrade za najbolju glumicu dodijeliti Dariji Lorenci za ulogu u predstavi "Noževi u kokošima" Teatra Exit iz Zagreba i Barutane Osijek, te Mladeni Gavran za ulogu u monodrami "Hotel Babilon" Teatra "Gavran" iz Zagreba.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je glumac varaždinskog HNK za ulogu u predstavi "Klaonica" Slawomira Mrožeka, te Hrvoje Barišić za ulogu u predstavi "Noževi u kokošima" Teatra Exit i Barutane Osijek.

Osim novčanih nagrada najboljim glumicama i glumcima uručena je i skulptura "Fabijan Šovagović".

Nagradu "Ivo Fici" za najbolju glumicu odnosno glumca do 28 godina dobila je Olga Pakalović za ulogu u predstavi "M.U.R." Zagrebačkoga plesnog ansambla.

Najboljom predstavom 10. festivala glumca u cjelini ocijenjena je predstava "Muškardin", nastala prema tekstu Angela Beolca u režiji Davora Mojaša i u izvedbi HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke.

Predsjednik Festivalskog odbora Zvonimir Torjanac na svečanosti zatvaranja festivala istaknuo je kako je u proteklih 10 godina na Festivalu glumca izvedeno 400 izvedaba 80 predstava koje je gledalo više od sto tisuća posjetitelja.

Festival glumca zatvorio je počasni predsjednik Festivala predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, najavivši da će domaćin 11. festivala glumca biti Vinkovci.

Nakon svečana uručenja nagrada i zatvaranja festivala prikazana je predstava Dramskog kazališta "Gavelle" iz Zagreba "E, moj Sokole", nastale obradbom romana "Đuka Begović" Josipa Kozarca.

(Hina) žd sp

Pročitajte više