DOGRADONAČELNIK TOJČIĆ OBIŠAO RADOVE NA DENIVELACIJI RASKRIŽJA RADNIČKA-SLAVONSKA

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić sa suradnicima i predstavnicima izvođača obišao je danas radove na denivelaciji križanja HeinzelovaSlavonskaRadnička započetih krajem prošlog tjedna.

Projektom je predviđeno da se da se glavni kolnici Slavonske avenije prevode nadvožnjacima u gornjoj razini, a kolnici Heinzelove i Radničke ceste ostaju u donjoj razini i formiraju semaforizirano raskrižje. Također je predviđena i rekonstrukcija komunalnih instalacija. Investicija je vrijedna oko 170 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni u roku od godinu dana.

"To je vrlo zahtjevna investicija, jer je raskrižje vrlo komplicirano, a i zbog zamjene instalacija. No, nadam se da će radovi biti dovršeni i prije roka", rekao je Tojčić novinarima najavivši da će svakog mjeseca na konferenciji za novinare izvještavati o učinjenome. Dodao je da će se nastojati intenzivirati radovi tijekom cijelog dana, pa i noću bude li potrebno. Problema u prometu će biti, no to se ne može izbjeći, ali će se regulacijom prometa nastojati smanjiti, rekao je Tojčić.

Odgovarajći na novinarski upit o kašnjenju početka radova, Tojčić je rekao da je ono uzrokovano postupkom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i otkupa zemljišta.

Radove izvodi 10 hrvatskih tvrtki, među kojima su i Viadukt, Hidroelektra-niskogradnja, Tehnika i Industrogradnja. Projekt je izradila tvrtka IPZ-a, a koordinaciju radova provodi Gradski ured za izgradnju Grada.

Radovi će se izvoditi u tri faze, a u prvoj se radovi odvijaju na južnoj polovini raskrižja, dok se promet odvija sjevernim dijelom raskrižja s po jednom prometnom trakom za smjer istok-zapad i obratno. Raskrižjem nije moguće prometovati smjerom sjever jug i obratno, pa je na snazi posebna regulacija prometa. Kako bi se rasteretile okolne prometnice i križanje Držićeva - Vukovarska na koje je prebačen veći dio prometa sa Slavonske avenije, otvorena je Rapska ulica i preprogramirani su semafori na susjednim križanjima.

Raskrižje Slavonske avenije s Heinzelovom i Radničkom cestom jedno je od najopterećenijih u gradu i njime je do početka rekonstrukcije dnevno prolazilo i do 100 tisuća vozila.

(Hina) xdm yaz

Pročitajte više