Dojava o bombi u ANP-u; u trgovinama IKEA-e eksploziv

SJEDIŠTE nizozemske novinske agencije ANP u Rijswijku evakuirano je nakon dojave o bombi. Istodobno, policija pretražuje deset IKEA-inih trgovina nakon što je jučer popodne pronađen eksploziv u trgovinama tog velikog lanca u Amsterdamu i Sliedrechtu.

Glavni urednik ANP-a Rob de Spa izjavio je za Reuters da su od policije u Rijswikiju dobili obavjest da je u zgradi agencije postavljen eksploziv. Svi zaposlenici napustili su zgradu.

Sjedište ANP-a je u mjestu Rikswijk blizu Den Haaga.

Ranjena dva policajca

Nakon što su jučer popodne pronađene dvije eksplozivne naprave u dućanima u Amsterdamu i Sliedrechtu, svi IKEA-ini dućani danas su zatvoreni, a njezinim je zaposlenicima rečeno da ne dolaze na posao,

Dva policajca su ozlijeđena tijekom analize eksploziva u polcijskoj postaji, a koji je pronađen u Sliedrechtu, gradu blizu Rotterdamama.

Nizozemska policija i obavještajne službe odbijaju trenutačno otkriti porijeklo eksploziva i da li je netko preuzeo odgovornost za to.

Glasnogovornica IKEA-e Helen van Trearum izjavila je da je uprava zajedno s policijom odlučila da će iz sigurnosnih razloga svi IKEA-ini dućani u Nizozemskoj danas ostati zatvoreni. Dodala je da su lokalni mediji javili da je sumnjivi paket pronađen i u trgovini u Utrechtu.


Pročitajte više