Dojave o bombama u okolici Bjelovara slao tinejdžer, sve su bile lažne

Ilustracija: PIXSELL/Damir Spehar

NOĆAS malo iza ponoći i danas oko 12:55 škole na području grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije zaprimile su mail u kojem se navodi da su po odgojno-obrazovnim ustanovama podmetnute bombe. Sukladno tome, škole su promptno evakuirane. 

Iz PU bjelovarsko-bilogorske su nam ranije danas rekli da je u pitanju isti počinitelj te da je u tijeku intenzivno kriminalističko istraživanje. Na terenu su bile sve raspoložive policijske snage, a učinjen je pirotehnički pregled škola. Riječ je o osnovnim i srednjim školama na tom području.

Policija: Počinitelj mlađi maloljetnik, sve uzbune bile su lažne

Kako javlja regionalni portal Bjelovar.info pregledane su II., III., IV. i V. osnovna škola Bjelovar, Osnovna škola Rovišće, Obrtnička i Tehnička škola te Gimnazija. U mailu se tvrdilo da će bombe eksplodirati u 15:45. 

PU bjelovarsko-bilogorska kasno večeras poslala je priopćenje u kojem tvrdi da je utvrđen identitet počinitelja. Radi se o mlađem maloljetniku, zbog čega Policijska uprava ne može iznositi detaljnije informacije. Potvrdili su da je bila riječ o lažnim uzbunama. 

Pročitajte više