Dok se Hrvatska bori s koronom, ljudi župana Radimira Čačića su na ljetovanju?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA se već više od mjesec dana bori s koronavirusom, a u toj borbi osim onih kojima je to posao angažirali su se i brojni drugi. 

No postoje i drukčiji primjeri. U Varaždinskoj županiji, naime, pojavile su se ozbiljne sumnje da je dvoje dužnosnika koji bi trebali obavljati neke od najodgovornijih funkcija usred krize s koronom otišlo na - ljetovanje. 

Riječ je, kako piše Regionalni.com, o savjetnici župana Radimira Čačića za koju se već danima u Varaždinu govori da je otišla na ljetovanje usred krize. 

Regionalni je iz više izvora, pa i onih bliskih Varaždinskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste, doznao da županova savjetnica i predsjednica Županijske organizacije Reformista nije sama ljetovala. S njom je, pišu, na dvotjednom putovanju bio suprug, Mario Martinčević, zaposlenik Doma zdravlja.

Valja podsjetiti da je jučer ravnatelje ovih ustanova, a posredno i ostale zaposlenike, danas u množini žestoko kritizirao ministar Beroš jer „nisu nabavili zaštitnu opremu iako im je davno rečeno…“

Osim ovo dvoje supružnika, epidemija koronavirusa nije bila dovoljan razlog da zajedničko ljetovanje u egzotičnim krajevima otkažu Darko Detelj, gradski vijećnik iz redova Reformista, ali i Nenad Koščak, zaposlenik Županijske uprave za ceste.

Na pitanje Regionalnog o tome kako je moguće da dužnosnici usred krize odlaze na dvotjedni odmor u egzotične krajeve, iz Varaždinske županije je stigao pomalo nemušt odgovor.

Nemušt odgovor Varaždinske županije

Prenosimo ga u cijelosti. 

"Za sve informacije o vremenu korištenja godišnjeg odmora osoba koje navodite izvolite se obratiti tim osobama.

Župan Čačić izdao je naredbu da svi zaposlenici Varaždinske županije moraju iskoristiti dane godišnjeg odmora kojeg nisu iskoristili iz 2019. u ožujku i travnju, pa u tom smislu i izbivanje savjetnice župana od 10. ožujka bez obzira što ona nije zaposlena u Varaždinskoj županiji je u skladu s izdanim uputstvom.

Nadam se da su svi građani, uključivo i novinare Regionalnog tjednika, svjesni činjenice da ovaj period koji je iza nas nije ni blizu vrha krize i opasnosti s kojima se suočavamo pa tako zbog toga ovakve mjere koje je poduzeo župan Čačić uključivši i sve druge institucije povezane s Varaždinskom županijom nužne jer će nam u trenutku potencijalnog brzog porasta broja zaraženih svaki čovjek biti potreban.

Gdje zaposlenici Županije i drugih institucija provode svoj godišnji odmor plaćajući ga svojim novcem nije predmet interesa poslodavca ali zdrava pamet veli da ako je riječ o turističkom angažmanu kojeg navodite da je njega nužno rezervirati mjesecima unaprijed, dakle puno prije bilo kakve naznake ove krize.

Ni jedan zaposlenik Varaždinske županije nije i ne boravi službeno izvan RH u proteklih 20 dana, a ako bude potrebno naravno da će bez obzira na opasnosti kojima bi se mogli izložiti i na sve mjere predostrožnosti dobiti takav nalog", stoji u odgovoru Varaždinske županije.

Pročitajte više