Doktor pregledao Putina, usporedio ga s Bidenom. Ruski mediji objavili "dijagnozu"

Foto: EPA

Ruski liječnik pregledao je predsjednika Vladimira Putina (71) jučer tijekom njegovog prvog posjeta Čukotki, na istoku zemlje. Šef odjela Okružne bolnice Čukotka Denis Kloss objavio je procjenu Putinovog zdravlja i rekao da je ono "izvrsno".

O Putinovom zdravlju godinama se priča. U listopadu 2023. stotine tisuća Rusa tražile su informacije na najpopularnijoj tražilici u zemlji Yandex nakon što su glasine da je Putin doživio srčani udar dospjele na naslovnice diljem svijeta.

"Veseli glas, veseo hod, zdrav razum i razmišljanje. Nijedan politički vođa na svijetu nije Putinu ni blizu", objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti Klossovu izjavu u izvještaju o "dijagnozi".

Liječnik je, prema pisanju ruskih medija, savjetovao Putinu da se više odmara rekavši da to igra veliku ulogu u dugovječnosti. Usporedio je Putinovo zdravlje sa zdravljem predsjednika Joea Bidena (81). "Dob ima kolosalan utjecaj na Bidena. Iako se čini da ima zdrav način života i prehrane, godine su definitivno uzele svoj danak", rekao je liječnik.

Putin je rekao da dnevno posveti 2-2.5 sati sportu. "Najmanje dva sata, nekad i malo više, jer tu je teretana, bazen, sve to skupa, tuširanje, dva i pol sata", rekao je dodavši da bavljenje sportom treba biti dio svakodnevnog života.
 

Pročitajte više