Dolijao kradljivac iz autokampova: Krao laptope, mobitele, nakit, bankovne kartice...

POLICIJA iz Malog Lošinja dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom s područja Marije Bistrice zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela krađa i teških krađa. Muškarac je krao tijekom srpnja i kolovoza 2010., i u istom vremenskom razdoblju 2011. godine, iz 29 objekata unutar pet autokampova na području Cresa i Lošinja.

U dva navrata provalio je u kamp-prikolice, dok je u ostalim slučajevima ulazio u šatore, kamp-kućice i kamp-prikolice iz kojih je prvenstveno krao novac. Također je otuđio prijenosna računala, mobitele, zlatni i srebrni nakit, bankovne kartice i druge predmete. Krađama su oštećeni državljani Njemačke, Italije, Austrije, Švicarske, Slovenije, Češke i Poljske. Sveukupna šteta procijenjena je na najmanje 93 000 kuna, izvijestila je policija.

Policija je kod njega pronašla manji novčani iznos u stranoj valuti, par muških cipela i karte za trajekt izdane na ime oštećenih. Zbog osnovane sumnje da je počinio ukupno 17 krađa i dvije teške krađe, 37-godišnjak će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više