Domagoj Pejić pješačkim hodočašćem čestitao rođendan papi Ivanu Pavlu II.

BILO je jako teško, ali sam se uzdao u Božju providnost i ljudsku dobrotu, izjavio je na tiskovnoj konferenciji u tajništvu Hrvatske biskupske konferencije, nakon povratak s hodočasničkoga pješačkog pohoda od Zagreba do Rima, novinar i urednik Hrvatskoga katoličkog radija Domagoj Pejić.

Pejić je 17. travnja krenuo pješice iz Zagreba u Rim kako bi papi Ivanu Pavlu II. čestitao 84. rođendan i zahvalio mu u ime Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod.

Na Trg Svetoga Petra u Rimu stigao sam u predvečerje 13. svibnja, rekao je i dodao kako je taj dan bio blagadan Gospe Fatimske, a ujedno i obljetnica atentata na papu Ivana Pavla II.

Pješačenje kroz Sloveniju i Italiju proteklo je bez većih poteškoća, istaknuo je Pejić i dodao kako je 19. svibnja na općoj audijenciji čestitao 84. rođendan papi Ivanu Pavlu II.

Tom prigodom papi je uručio dar HKR-a, plaketu likovne umjetnice Dunje Cossetto i snimku HKR-ovih radijskih prijenosa Papina trećeg pastirskog pohoda Hrvatskoj i pohoda Banjaluci.

Pročitajte više