Domovinski pokret: Imamo izbor između druga Tita i Draže. Nećemo pristati na to

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nositelj koalicijske liste Domovinskog pokreta i partnera u 4. izbornoj jedinici Mario Radić u Osijeku je pozvao birače da im na izborima 17. travnja daju povjerenje te poručio da ih sigurno neće iznevjeriti. Na druženju s članovima Domovinskog pokreta Radić je ustvrdio da im se danas postavlja izbor između Rijeke pravde ili simbolički druga Tita te, s druge strane, koalicije s Pupovcem i SDSS-om ili simbolički Draža, ali da oni na to neće pristati.

"Ako pristanemo na to, pristali smo na raseljavanje 400 tisuća ljudi, demografski potop te na kompletno uništavanje gospodarstva", ustvrdio je Radić.

"Želim poručiti kako je puno malih stranaka izašlo na ove izbore, sve smo ih zvali i ponudili ruku suradnje, ali samo glas za nas je vrijedan, glas za ostale je bačen glas, za HDZ ili SDP, simbolički Draža ili Tito", ustvrdio je Radić. Pozvao je birače da podupru listu DP-a i koalicijskih partnera jer će dati sve od sebe kako "Hrvatska više ne bi bila zemlja tuge, nego uspravna i ponosna zemlja".

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić ocijenio je da 70 posto građana koji izlaze na izbore glasa za suverenističke, desne opcije, uključujući i HDZ. Pozvao je "zdrave članove i dosadašnje glasače HDZ-a da im okrenu leđa" jer, kako tvrdi, "Plenković i njegova zločinačka banda nisu HDZ, već najobičniji prevaranti".

"Pozivam ih da nama daju glas i vidjet će kako se može voditi Hrvatska u interesu svih hrvatskih građana. U srijedu je dan odluke, budite pametni", poručio je Kolakušić. Kandidat s liste Krešimir Čabaj rekao je da su Domovinski pokret i koalicijski partneri pobjednička snaga te da "Hrvati prvi put imaju za koga glasati, i to će u srijedu jasno pokazati".

Pročitajte više