Domovinski pokret objavio fotku: "Jedinstveno i pobjednički!"

Foto: DP

Domovinski pokret je na svom službenom Facebook profilu objavio fotografiju vodstva stranke na čelu s Ivanom Penavom.

Uz fotku su napisali "Jedinstveno i pobjednički!". Čini se da DP-ovci sada vode interne pregovore s kim će u koaliciju za sastavljanje vlade s obzirom na to da su osvojili velikih 14 mandata na parlamentarnim izborima.

Prije izbora su govorili da nikako neće s HDZ-om, pogotovo ne s Plenkovićem.

Valja vidjeti hoće li Domovinski pokret zaista i ostati jedinstven ili će HDZ uspjeti nekoga kupiti. DP je također rekao da neće u koaliciju ni s ljevicom, a nipošto im ne dolazi u obzir ni SDSS. Index je nekoliko puta pokušao kontaktirati šefa stranke Penavu, ali se nije javio.

Bartulica: U pregovorima se nećemo odreći brojnih načela

DP-ovac Stjepo Bartulica izjavio je danas da će pregovori trajati i da će biti zahtjevni. Istaknuo je da DP neće odustajati od svojih načela u svrhu dogovaranja koalicije.

Brojna su načela kojih se Domovinski pokret ne želi odreći u pregovorima. Bartulica ih je izdvojio nekoliko: "Način na koji HDZ opstaje na vlasti uvelike ovisi o polugama koje imaju, načinu na koji funkcioniraju javna poduzeća i načinu na koji politika puno toga dirigira u Hrvatskoj. Mi to vidimo drugačije.

Hrvatska i u ekonomskom smislu treba biti slobodnija zemlja, kod nas kao da raste samo javni sektor. Neke stvari treba staviti na dnevni red na ozbiljan način. Reforme nisu provedene", kazao je, a zatim dodao: "A tu je i odnos sa Srbijom. Tražili smo jasno da Vučić prizna odgovornost za tragediju iz 90-ih i da plati ratnu odštetu. To vidimo kao preduvjet za normalizaciju odnosa. Tu Plenković ima drugi stav i ne želimo žrtvovati naše interese na oltaru europskih vrijednosti."

"Nema priče o lomu stranke"

Bartulica demantira bilo kakve priče o lomu stranke te ističe kako su dovoljno zreli da se održe na okupu i ostanu jedinstveni.

"Imamo drugu viziju kako bi Hrvatska mogla funkcionirati. Ne zanima me vlast pod svaku cijenu. Bit će zahtjevni pregovori i trajat će, a mi ćemo sada imati prve interne konzultacije tijekom današnjeg dana", dodao je.

Pročitajte više