Domovinski pokret odgovorio Grmoji

Foto: Pixsell

MOSTOV Nikola Grmoja pozvao je danas ujutro Domovinski pokret da formiraju koaliciju protiv HDZ-a.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", objavio je Grmoja na Twitteru.

Sada je stigao odgovor Domovinskog pokreta. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Godinama i mjesecima prije izbora Domovinski pokret pozivao je na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021. Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije.

Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao. Izbori su pokazali da smo ponovno bili u pravu. Iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50.000 glasova više nego na izborima 2020. - ostvaren je samo jedan mandat više ako se zbroje mandati obje opcije. Mandati su prosuti zbog Mostova, i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva.

"Neozbiljno i bahato"

Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije. Odbijali su ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali nekakvu Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo. Gdje je Most bio do sada? Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije, pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija.

Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini.

Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela. Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo", objavili su.

Pročitajte više