Domovinski pokret odgovorio Grmoji

Foto: Pixsell

MOSTOV Nikola Grmoja pozvao je danas ujutro Domovinski pokret da formiraju koaliciju protiv HDZ-a.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", objavio je Grmoja na Twitteru.

Sada je stigao odgovor Domovinskog pokreta. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Godinama i mjesecima prije izbora Domovinski pokret pozivao je na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021. Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije.

Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao. Izbori su pokazali da smo ponovno bili u pravu. Iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50.000 glasova više nego na izborima 2020. - ostvaren je samo jedan mandat više ako se zbroje mandati obje opcije. Mandati su prosuti zbog Mostova, i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva.

"Neozbiljno i bahato"

Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije. Odbijali su ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali nekakvu Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo. Gdje je Most bio do sada? Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije, pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija.

Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini.

Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela. Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo", objavili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.