Don Grubišić: Aliansa za treću Hrvatsku je alternativa postojećem sustavu

JEDAN od utemeljitelja Građanske udruge ´Aliansa za treću Hrvatsku´ don Ivan Grubišić ustvrdio je na tribini kako je stvaranje projekta treće Hrvatske realna građanskopolitička alternativa postojećem sustavu patriokratskog vođenja države i duštva.

Najavljujući za siječanj ili veljaču sljedeće godine osnivački sabor Alianse za treću Hrvatsku Grubišić je napomenuo kako će dio te udruge prijeći u političku stranku u koju se on kao svećenik neće angažirati.

Rekao je međutim kako će on pomoći Aliansi da izađe na izbore i ponudi svoje kandidate, jamčeći pritom da će se u izvršnu vlast birati najkompetentniji, najstručniji i najmoralni građani.

Također je najavio potpisivanje peticije za smanjivanjem broja saborskih zastupnika sa sadašnjih 150 na 100 budući da bi, kako tvrdim, 50 zastupničkih plaća manje Hrvatskoj donijelo tri novoizgrađene škole.

Don Grubišić je kazao kako je spreman pozvati hrvatski narod da ne izađe na izbore ako se ne donese novi izborni zakon po kojem će se 50 posto saborskih zastupnika birati neposredno s građanskih lista. On se zalaže za zakon kojim bi se onemogućile privilegije političarima, dok bi se saborskim zastupnicima propisale dvije prosječne hrvatske plaće.

Pročitajte više