Donacija plive za provedbu UNICEF-ova programa "za sigurno i poticajno okruženje u školama"

PROJEKTU "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" u okviru UNICEFove akcije "Stop nasilju među djecom" zagrebačka je Pliva danas donirala 40.000 kuna za program edukacije i prevencije nasilja u osnovnim školama Ivan Cankar iz Zagreba i Dalj iz Dalja.

To je prvi takav primjer sponzorstva jedne hrvatske kompanije koja se uključila u akciju kroz "posvojenje škola" i uključila se u sustav prevencije nasilja u školama i lokalnoj zajednici, rekla je na svečanosti u školi Ivan Cankar voditeljica UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj Tanja Radočaj.

Akciji protiv nasilja u hrvatskim školama, u kojoj UNICEF sudjeluje s timom od 52 stručnjaka, dosad se priključilo 116 škola. Radočaj je pozvala i ostale hrvatske tvrtke da doprinesu akciji kroz programe "posvojenja škola", odnosno financiranja programa za sigurno okružje u školama.

Hrvatska je po kriterijima UNICEF-a prešla iz kategorije primatelja pomoći u zemlju koja sama planira i organizira svoje aktivnosti, tako da UNICEF-ov hrvatski ured može planirati, organizirati i provoditi akcije poput sadašnje.

Donaciju je predao predsjednik Uprave Plive Hrvatska d.o.o. Matko Bolanča, a na donaciji je zahvalio ravnatelj škole Ivan Cankar Nikola Klarić.

Klarić je istaknuo da je nasilje među djecom ponajviše izraženo među vršnjacima, a u školi Ivan Cankar kroz lakše oblike poput ismijavanja i zadirkivanja, dok teži oblici nasilja nisu zabilježeni.

(Hina) xaš ymd

Pročitajte više