Donosimo prvu reakciju Fokusa na Grmojin prijedlog

Foto: Pixsell/Neva Zganec

Index donosi prvu reakciju Fokusa, koji je na nedavnim izborima osvojio jedan saborski mandat, na prijedlog mostovca Nikole Grmoje o formiranju anti-HDZ-ovske vlade.

Iz Fokusa kažu da im je Grmojin prijedlog "načelno prihvatljiv", ali dodaju da će konačnu odluku donijeti na tijelima stranke kad stvari budu jasnije.

Podsjetimo, Mostov Nikola Grmoja danas je na X-u objavio da je uvjet Domovinskog pokreta da u koaliciji nema Možemo i SDSS-a, a potom je pozvao na formiranje koalicije protiv HDZ-a.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", objavio je Grmoja na Twitteru.

Grmoja ovime misli da u vladu idu Rijeke pravde, Domovinski pokret, Most, IDS, NP Sjever Matije Posavca, Fokus i pet manjinaca. Ako je ovo matematika čelnog mostovca, onda to iznosi 77 ruku u saboru.

Grmoja jučer: Milanović kao premijer ne dolazi u obzir

"Ono što je sigurno jest da mi imamo izglasano na našim tijelima da mi ne bismo Zorana Milanovića podržali kao kandidata za premijera. Jasno je tko je naš kandidat'', poručio je Grmoja jučer u Dnevniku Nove TV.

Što se tiče podrške manjinskoj vladi iz sabora, kazao je da oni nisu izašli pred svoje birače s takvim porukama: ''I sigurno ih nećemo varati."

Osim što ne bi podržali Milanovićevu vladu, ne bi nikad podržali ni vladu HDZ-a ili ušli u vladu s HDZ-om, naglasio je Grmoja.

On smatra kako je sasvim jasno i da je dobar dio manjinaca uz Andreja Plenkovića, a ne Milanovića: "Oni gledaju gdje je stabilnija vlada, cijelo vrijeme su ga podržavali i uvjeren sam da su tamo. Uostalom, ne oglašavaju se niti iz SDP-a dolaze informacije da računaju na njih."

"Treba nam antikorupcijska vlada, ali ne SDP-ova"

"Trebala bi nam antikorupcijska vlada, ali ne SDP-ova jer SDP se dokazao kao nesposoban u tom obračunu s korupcijom. Imali su osam godina vlasti, nisu ništa napravili. Potrebne su nam nove nekompromitirane snage", zaključio je Grmoja jučer. 

 

Pročitajte više