Index doznaje: Policija u Banovini, Kerum pod istragom!

POLICIJA je u Banovini! Po nalogu Državnog odvjetništva češljaju poslove gradske uprave! Kako su svi poslovi Grada Splita ujedno i privatni poslovi gradonačelnika Keruma, šef HGS-a našao se u nezgodnoj situaciji svega koji mjesec prije parlamentarnih izbora.

Kila, Elanija, Zapadna obala...

Nema što nije sumnjivo. Na izvlačenje 12 milijuna kuna iz gradske blagajne preko Elanije Marine Wallner, koja sa Kerumovim nećakom gradi jeftine stanove na Kili, u sklopu dosad najambicioznijeg javno-privatnog projekta splitskog gradonačelnika, pravno prilično slabo potkovanog, upozorio je šef HSP-a Hrvoje Tomasović.

HDZ-ovka Sanja Bilač prijavila je, pak, sumnjivu gradnju Zapadne obale, koja se, kako je otkrio HSP-ov vijećnik Luka Roguljić, financira iz sredstava namjenski prikupljanih za sanaciju smetlišta Karepovac, što je također zakonski upitno. 

Policija dosad 20 puta dolazila kod Keruma

Kerumov zamjenik Jure Šundov nije se previše uzbudio kada nam je potvrdio da je policija bila u Banovini prije pet dana. "Policija je za vrijeme našeg dvoipolgodišnjeg mandata u Banovini bila već 20 puta. To nije nikakva novost za ovu gradsku upravu. Ljudi jednostavno rade svoj posao, jer su neki izrazili sumnju u zakonitost. Nemamo što skrivati. Dao sam nalog svim službama da budu maksimalno na usluzi policiji i državnom odvjetništvu. Što god zatreba, tu smo da pojasnimo", kazao je za Index zamjenik splitskog gradonačelnika.

Kerum dosad odgovarao jedino za aferu vrtići

Premda je Kerum često na udaru malobrojne konkretne opozicije koja se svela na već spomenuta imena, tijela progona dosad nisu našla ništa sumnjivo osim projekta vrtići, koje je otkrio upravo Index. Kakvu će sudbinu u konačnici doživjeti, još se ne zna. Zapelo je, naime, na Visokom prekršajnom sudu, koji nikako da odluči o nepravomoćnoj osuđujućoj presudi za Keruma. Više od godinu dana predmet skuplja prašinu...

Sa šefovima splitske policije Kerum pije u kockarnici, kako će odraditi posao?

Kako Index doznaje, u svoj posljednji posjet Banovini, policajci su došli po nalogu Državnog odvjetništva koje ispituje zakonitost gradonačelnikovih odluka povodom prijava splitskih HSP-ovaca i HDZ-ovke Sanje Bilač.

Policija se morala malo duže nagovarati da obavi zatraženo, što i ne čudi s obzirom da Kerum sa vrhom splitske policije pije i posjećuje kockarnice...

Evo, sad su konačno došli. Sa nestrpljenjem se čekaju rezultati policijskih izvida. Do sada su pokazali da nisu u stanju prepoznati ni najelementarniji prekršaj kada se radi o članovima obitelji Kerum, kako će li se tek nositi sa bravuroznim poslovnim potezima dokazanog gospodarstvenika na trenutnom radu u Banovini, koji elegancijom balerine spaja javni i privatni interes?  

Pročitajte više