DORH podnio istražni zahtjev protiv Paravinje zbog sumnje da je ubio i pokušao silovati Antoniju

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je tijekom poslijepodneva istražnom sucu za mladež Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv Dragan Paravinje (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva i kazneno djelo silovanja u pokušaju, objavljeno je službenim internetskim stranicama DORH-a.

"Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjak oko 10 sati 7. lipnja 2011. na cesti Šibenik-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na Čikoli ugledao maloljetnicu A. B. koja je stopirala, nakon čega se kamionom okrenuo i stao te je povezao, no u jednom trenutku se vozeći prema Splitu zaustavio u namjeri da sa njom ostvari spolni odnos, a kako u tome nije uspio, osnovano se sumnja da je, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio maloljetnicu", stoji u DORH-ovom priopćenju.

U istražnom zahtjevu predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog posebno teških okolnosti djela te da se naloži izdavanje tjeralice.

Pročitajte više