DORH poziva odvjetnike iz cijele zemlje, treba pomoć u novoj arbitraži s MOL-om

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog mjera nametnutih tržištu plina 2022. i 2023. godine, mađarski MOL je pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske. Mjere se odnose na obvezu Ine da domaći plin prodaje HEP-u po nižim cijenama od tržišnih.

Vlada je priopćila da će Hrvatsku u ovom arbitražnom postupku zastupati DORH koji će u suradnji sa svim drugim državnim tijelima poduzeti sve mjere radi zaštite interesa RH. Zato je DORH uputio poziv odvjetnicima i odvjetničkim društvima.

"Pozivaju se odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama da do 26. lipnja 2024. iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u ovom predmetu", navodi se u pozivu.

Što ponuda mora sadržavati?

"Odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama te koji pravovremeno iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u gore naznačenom predmetu bit će pozvani da u kratkom roku dostave ponudu za zastupanje", dodaje se u pozivu.

"Ponuda mora sadržavati strategiju zastupanja, financijsku ponudu i reference u odnosu na iskustvo članova predloženoga tima za zastupanje i odvjetničkog ureda ili odvjetničkog društva. Poziv za dostavu ponude sadržavat će detaljnije podatke o predmetu spora", piše u pozivu DORH-a odvjetnicima.

Poziv DORH-a možete vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.