DORH traži istražni zatvor za sva 44 uhićena navijača

Foto: Hina

SUCI istrage velikogoričkog Županijskog suda zaprimili su prijepodne prvi prijedlog za određivanje istražnog zatvora za 10 od ukupno 44 izazivača navijačkih nereda, a prvo ročište je zakazano za 11:30, kazala je za Hinu glasnogovornica suda Kornelija Kallay Blažeković.

''Prema najavi, Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici će vrlo vjerojatno zatražiti određivanje istražnog zatvora za svih 44 uhićenika. Najvjerojatnije će ići četiri odvojena prijedloga za po 10 osumnjičenika u skupinama. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage velikogoričkog suda gdje su dežurne tri sutkinje'', rekla je Kallay Blažeković.

Precizirala je da se osumnjičenike tereti za izazivanje nereda iz članka 324. stavka 2. Kaznenog zakona, za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Većina uhićenika ima svoje izabrane branitelja, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja te su sva 44 osumnjičenika ispitana ili se još uvijek nalaze na ispitivanju u tužiteljstvu, doznaje se na sudu.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila da je nakon subotnjeg derbija na Maksimiru više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

U napadu je ozlijeđeno 20 policajaca i isto toliko pripadnika Torcide, izvijestila je policija dodajući da su policajci upotrijebili vatreno oružje te da je zbog kaosa, koji su izazvali izgrednici, autocesta između Zagreba i Karlovca bila zatvorena 12 sati.

Pročitajte više

 

Pročitajte više