Doživotna kazna za tinejdžera koji je u Škotskoj silovao i ubio 6-godišnjakinju

Foto: Facebook/Rab Macphail

16-GODIŠNJI Aaron Campbell koji je prošle godine silovao i ubio šestogodišnju Aleshu MacPhail, proglašen je krivim i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, odnosno morat će odslužiti najmanje 27 godina zatvorske kazne prije nego što bude imao pravo na pomilovanje, piše Sky News.

Podsjetimo, obitelj je prijavila nestanak malene djevojčice 2. srpnja prošle godine, a policija je na otoku Buteu, na zapadu Škotske, istog dana pronašla njeno golo, beživotno tijelo.

Alesha je pretrpjela 117 ozljeda, a umrla je zbog značajnog pritiska na lice i vrat. 

Bila je na ljetovanju kod djeda i bake

Alesha je sa svojim ocem i njegovom djevojkom bila na trotjednom odmoru na otoku Buteu, u stanu njezinih djeda i bake.

Jednog jutra, samo nekoliko dana nakon što su došli na godišnji odmor, nisu čuli da je Alesha ustala iz kreveta. Krenuli su je tražiti, ali je nigdje nisu našli pa su ubrzo policiji prijavili njen nestanak.

Policija je tijelo šestogodišnjakinje pronašla na mjestu na kojem je prije bio hotel.

Smijao se tijekom suđenja

Aaron Campbell priznao je danas krivnju za navedene optužbe iako je prvotno tvrdio da je za smrt djevojčice kriva djevojka Aleshina oca.

Sudac Matthews rekao je da se tinejdžer nekoliko puta tijekom suđenja trudio ne smijati i da je pokazivao "nevjerojatnu nesposobnost kajanja".

Dodao je da je "strašno reći za jednu tako mladu osobu da je hladna, bezosjećajna, proračunata, bezobzirna i opasna", ali da svi dokazi upućuju na te osobine.

Pročitajte više