Doznajemo detalje smrti žene u Međimurju: "Provaljeno je, sve je ispreturano"

U KUĆI u međimurskom mjestu Novakovec večeras je pronađeno mrtvo tijelo žene. 

Riječ je o starijoj ženi u dobi od gotovo osamdeset godina. Policija je dojavu o pronalasku mrtvog tijela u Ulici Vladimira Rojka dobila oko 18 sati. 

Policija provodi očevid i sumnja na nasilnu smrt. U ovim trenucima ulica je još uvijek blokirana. 

Kako doznajemo od susjeda s kojima smo razgovarali, oni ženu koja je večeras pronađena mrtva nisu vidjeli najmanje tjedan dana. 

"Tjedan dana je nitko nije vidio, sama je živjela"

"Nitko nikaj nije čuo. Tjedan dana je nitko nije vidio. Sama je živjela, bila je povučena. U zadnje vrijeme nismo nikoga vidjeli da dolazi kod nje. Nismo ništa posumnjali jer je zima i ne viđamo se toliko na ulici", rekla nam je susjeda koja živi u neposrednoj blizini. 

Razgovarali smo i sa susjedom koji je večeras razgovarao s policijom. 

"Žena je došla i vidjela je kako leži na podu"

"Nisam je vidio barem tjedan dana, ja radim i kad dođem doma, ni inače je ne bih svaki dan viđao. Baš sam danas pitao susjeda je li ju on vidio i isto je rekao da nije i onda se večeras dogodilo ovo. Došla je jedna žena koja je od nje kupovala jaja. Nije joj se javljala na telefon pa je ta žena došla k njoj. Ima odozada kućicu u kojoj boravi i kad je žena ušla, vidjela je nju kako na podu leži", ispričao je Indexu susjed.

Kaže kako je, po svemu sudeći, tijelo tamo duže vrijeme stajalo. Spominje se da je bilo i krvi.

"Sin mi je rekao da je provaljeno, da je sve ispreturano"

"Mene je policija zvala kao susjeda, rekao sam im koliko dugo je nisam vidio. Razgovarao sam s njenim sinom koji je rekao da je provaljeno, da su stvari sve ispreturane. Ona je imala te kokoši i uzgajala jaja, navodno je samo jedna kokoš ostala. Ona je bila njemačka penzionerka, cijeli život je bila u Njemačkoj i tu se vratila proživjeti starost, ali ovo je radila valjda iz hobija", ispričao nam je susjed. 

"Bila je sama, ima samo sina i dvije unuke. Sin živi u Domašincu, a unuke po drugim mjestima", dodao je za Index susjed. 

Tijelo pronađeno isti dan kada je Hrvatsku šokirala vijest o ubojstvu majke devetero djece također u Međimurju

Podsjetimo, Međimurje je danas već šokirala tragična vijest o smrti 37-godišnje majke devetero djece u Piškorevcu. 

Policijski službenici uhitili su 35-godišnjaka s područja općine Mala Subotica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva", objavila je policija. Riječ je o B.B., 35-godišnjaku iz Piškorovca. On je bio nevjenčani suprug ubijene žene. 

Obdukcijom će se utvrditi koje su ozljede bile fatalne za njezinu smrt, ali kako Međimurske novine doznaju od izvora bliskih istrazi, najmanje je jednom u nedjelju ubodena oštrim predmetom, dok je zadobila i niz ozljeda unutrašnjih organa koje su vjerojatno rezultat premlaćivanja, odnosno nekih drugih udaraca u tijelo. Danas je preminula u bolnici. Inače, uhićeni je muškarac (35) poznat policiji i zaradio je niz prijava od strane policije, kao što su sudjelovanje u masovnim tučnjavama, nasilje prema bratu i jednoj kćeri, krađe, ali i zbog nasilja prema nevjenčanoj supruzi.

Hrvatskom se zadnjih dana širi val nasilnih smrti

Val nasilnih smrti posljednjih se dana širi Hrvatskom. Prije starije žene iz Međimurja te majke devetero djece, u petak je ubijena tinejdžerica u Malom Lošinju.

16-godišnja srednjoškolka iz Malog Lošinja je probodena nožem na ulazu u svoj dom dok se spremala u školu. Bezuman napad bez ikakvog povoda u trenu je završio stravičnim ishodom: nepovratno se ugasio jedan mladi život samo zato što se nesretna tinejdžerica našla na putu poremećenom čovjeku na čije problematično ponašanje okolina nije pravovremeno reagirala. Za zločin je osumnjičen Osječanin Branko Rafajac koji na Lošinju živi već sedam godina, a prijavljivan je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira. Pretprošle godine bio je hospitaliziran u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

U subotu je pronađeno tijelo još jedne 16-godišnjakinje u Novom Zagrebu. Njeno je mrtvo tijelo nađeno oko 7 sati ujutro, umotano u tepih, na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotna djevojka ležala je na stepenicama s glavom prema dolje. Policija je privela 30-godišnjeg Radoja R., državljanina BiH s prebivalištem u Hrvatskoj zbog sumnje da je povezan s njenom smrću. On je optužen da je djevojci dao drogu od koje je umrla te da joj nije pružio pomoć. 

Usred Zagreba dvojica muškaraca izbodena

Crni vikend zaokružio je 31-godišnjak koji je na području zagrebačke Trešnjevke pod utjecajem alkohola (2,29 g/kg) u kafiću Woody nožem napao i izbo dvojicu muškaraca. S mjesta događaja vozilo Hitne pomoći odvezlo je probodenog 33-godišnjaka u bolnicu Sveti Duh, a napadnuti 38-godišnjak prevezen je u KBC Sestre milosrdnice. Napadač je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen.

Pročitajte više