DP o Jakuševcu: Tomašević sad vrišti "tata" poput ucviljenog djeteta

Foto: FaH

Zagrebački Domovinski pokret ustvrdio je danas da je za novi odron otpada na Jakuševcu odgovornost na Gradu i gradonačelniku koji sada "poput ucviljenog djeteta plače i vrišti da mu vlada pomogne."

"Odgovornost je na gradu. Tako da današnje slušanje gradonačelnika, njegove žalopojke, gdje on poput ucviljenog djeteta plače i vrišti tata, odnosno vlada, pomozite, to je doista van svih mjera", komentirao je na konferenciji za novinare Slaven Dobrović, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Skupštini Grada Zagreba.

Grad, tvrdi, nije učinio nipošto sve da smanji količinu otpada koji se ovdje odlaže, već je napravio veći kaos time što je uveo pojačano odvojeno prikupljanje bez da je sagradio i minimalno povećao kapacitet za kompostiranje i sortiranje.

"Sortiranje nula, iako je imao praktično gotov projekt od prethodnog gradonačelnika, kapaciteta devet tona po satu, kompostanu nije pomaknuo niti za tonu godišnje po pitanju kapaciteta. Dakle, njegova odgovornost je velika što je napravio sustav koji odbacuje više na odlagalište na Jakuševcu", kazao je Dobrović.

Smiješnim je ocijenio što Tomašević "zaziva vladu da mu riješi problem". "Dakle, njegovo je da organizira sustav, sustav prikupljanja, kapacitete i da sve skupa stavi u jednu funkcionalnu cjelinu. On to nije napravio", dodao je.

Peternel: Prodaja magle

Igor Peternel, predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine komentirao je da je situacija s odronom stvar Zagreba i ne vidi način na koji im vlada može pomoći.

"Naravno, ovdje postoje odgovornosti prethodnih vlasti, međutim u ovom mandatu nije se učinilo apsolutno ništa i prodavala se magla", rekao je.

"Vić je uhljebno rješenje"

Poručio je da ako nisu spremni ponuditi odgovore na pitanja gdje će se otpad odlagati nakon zatvaranja Jakuševca, a "alternativnih rješenja nema", jednostavno moraju podnijeti ostavku.

Za šefa Čistoće Davora Vića komentirao je da nikada nije niti trebao biti imenovan i da je to nekakvo "uhljebno rješenje sa SDP-om, odnosno pojedinim frakcijama iz SDP-a", a pojma nema o tom poslu"."Dakle, gospodin Tomašević, s obzirom na to da nije u mogućnosti donijeti ključna rješenja, treba podnijeti ostavku", kaže Peternel.

Pročitajte više