DP: Plenković 3.5 godine kao suho zlato čuva Pupovca, a sad se dodvorava desničarima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su danas da su za izbore bili spremni "i jučer", nakon što je premijer objavio će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za EU parlament.

"Nakon mjeseci politikantskog kalkuliranja i dijeljenja novca šakom i kapom, HDZ je, uvjeren u kratkoročne efekte odriješenja proračunske kese, obznanio okvir unutar kojega će biti održani izbori za Hrvatski sabor. Reći ćemo: konačno", poručili su.

Domovinski pokret, naglasili su, bio je spreman za izbore jučer, a spreman je i danas. "Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni". Pozvali su sve koji su nezadovoljni dosadašnjim "pogubnim politikama" da izađu na izbore za Hrvatski sabor.

"Dovode u pitanje opstanak hrvatskog naroda i hrvatske države"

"Svaki novi dan s takvom klijentelističko-koruptivnom Vladom, koja financira tisak notornih velikosrpskih pamfleta, izgubljeno je vrijeme za Hrvatsku i budućnost hrvatske djece", ocijenili su u DP-u te naveli da više od 400.000, a moguće i 500.000 iseljenih Hrvata posljednjih desetak godina, najjasnije od ičega svjedoče o rezultatima vladavine HDZ-a, ali ranije i SDP-a.

"Takvim politikama mora doći kraj jer dovode u pitanje opstanak hrvatskog naroda i hrvatske države", ocijenili su u DP-u.

"I pred ove izbore, što je već ustaljena podmukla praksa, HDZ povlači poteze kojima želi privući glasove desnog spektra. Tri i pol godine, Andrej Plenković, kao 'suho zlato' čuva najodanijeg suradnika Milorada Pupovca, a sada se pred izbore pokušava dodvoriti desnim biračima računajući da svi ne pamte dulje od posljednje vremenske prognoze", smatraju u DP-u. 

Pročitajte više