DP-ov ministar u imovinskoj: Član sam HDZ-a, imam dva auta i kuću

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ivan Šipić, ministar demografije i useljeništva iz redova Domovinskog pokreta, objavio je novu imovinsku karticu, u kojoj je naveo da je član HDZ-a.  

Šipić je bivši gradonačelnik Trilja i bivši saborski zastupnik HDZ-a, a iz stranke je izašao 2021., uoči lokalnih izbora, kada ga je stranka odbila podržati kao kandidata za gradonačelnika u još jednom mandatu.

Šipić je rođen 1974. godine u Sinju, po zanimanju je diplomirani teolog. Svoj radni vijek započeo je kao vjeroučitelj 2000. godine, radio je u nekoliko osnovnih škola na području Cetinskoga kraja. Oženjen je i otac dvojice sinova.

Kuću dobio na dar, digao stambeni kredit

Neto plaća mu iznosi 2601 euro, dok njegova supruga radi u triljskoj osnovnoj školi za plaću od 1427 eura.

Šipić je vlasnik kuće s okućnicom ukupne površine 483 kvadrata, koju je procijenio na 180.000 eura. Kaže da je kuću dobio darovnim ugovorom. Ovo je jedina nekretnina koja je navedena u imovinskoj kartici.

Šipić ima i stambeni kredit od 55.000 eura, za koji je jamac njegova supruga. Podigao ga je na rok od 25 godina, a mjesečno banci vraća 314 eura.

Dva auta, nema štednju

Šipić navodi da ima još jednu obavezu. Kaže da za "nekretninu stanovanja" vraća Državnim nekretninama 1555 eura. Svaki mjesec plaća anuitet od 195 eura.

Posjeduje dva automobila, Škodu iz 2011. vrijednu 6300 eura i VW Passat 2.0 iz 2017. vrijedan 15.000 eura. Automobile je kupio zaduženjem kod banke.

Ušteđevinu Šipić i supruga nemaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.