DP-ovac: Vidio sam u Kumrovcu tisuće jugo-zastava. Trebalo im je naplatiti kazne

Foto: Pixsell/Borna Jaksic/Patrik Macek

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Tomislav Josić najavio je danas u Hrvatskom saboru da će se njegova stranka zalagati za donošenje zakona kojim bi se zabranili simboli totalitarnih režima, istaknuvši i da su već krenuli u izradu zakona o grobljima.

"Mi iz Domovinskog pokreta zalagat ćemo se da se donese zakon da se zabrane simboli totalitarnih režima. Isto tako, već smo krenuli u izradu zakona o grobljima. Tako da ćemo neke stvari u Hrvatskoj promijeniti", rekao je Josić tijekom slobodnih govora.

Tvrdi da isticanje zastave HOS-a s ustaškim pozdravom nije kršenje zakona

Podsjetio je na nedavni slučaj u kojem je Goran Matanović iz Splita kažnjen sa 700 eura i 70 eura sudskih troškova za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi prvog kata svoje kuće vidno istakao zastavu HOS-a. 

Josić smatra kako time Matanović nije prekršio Zakon o prekršajima jer u tom zakonu ne stoji da je ta zastava zabranjena, upitavši tko određuje je li to u skladu sa zakonom ili ne. Smatra kako bi se isti kriteriji trebali primjenjivati i za druge stvari.

"Vidjeli smo u Kumrovcu tisuće jugoslavenskih zastava koje su razarale Hrvatsku. Volio bih i da su njima svima naplatili kazne", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.