DP-ovac tvrdi da nikad nije nazvao Plenkovića lopovom. Našli smo snimku, to je rekao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe rekao je danas u razgovoru za N1 da nikad nije nazvao Plenkovića lopovom, na pitanje novinara o govoru u hrvatskom saboru prošle godine.

"Lopov, izdajica i najveći neprijatelj hrvatskog naroda"

"Nikada nisam izgovorio da je Plenković lopov", rekao je Mlinarić. "Nađite mi gdje sam to rekao. Rekao sam da država ne smije biti taoc jednog čovjeka, to i sada kažem. Nitko nema pravo da zbog nečijeg ega bude taoc cijele države", uvjeravao je Mlinarić.

Mlinarićev govor spomenuli smo u jučerašnjem tekstu o izjavama DP-a i Ivana Penave o HDZ-u prošlih mjeseci, u trenucima kada DP pregovara s HDZ-om.

"Sada nije stranka talac jednog čovjeka, nego je cijela država talac jednog lopova, izdajice i najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda. To ste vi, gospodine Plenkoviću", rekao je, između ostalog, u govoru Mlinarić, a ostatak izjave možete pogledati u snimci.

Mlinarić je kvalifikaciju Plenkovića kao izdajice ponovio i u jednom intervjuu, prozvavši ga za nesudjelovanje u Domovinskom ratu, a da se potom prodao za 3 ruke SDSS-a.

@stipomlinaric Hrvatski duh kojim smo 90-ih branili domovinu ne može se prodati ni za kakav novac! A pogotovo ne za tri saborske ruke SDSS-a koje HDZ dovodi na vlast! #stipomlinaric #foryou #foryoupage #podcast #mrežnica #domovinskirat #branitelji🇭🇷hvala✌️ #reels #viral #domovinskipokret #hdz #premijer #andrejplenkovic ♬ original sound - StipoMlinarić

Novinari su na današnjoj konferenciji za medije DP-a citirali Mlinariću što je pričao o Plenkoviću.

"To je bio opoziv Andreja Plenkovića u 1 sat navečer. Aludirao sam da su ukrali dva referenduma. Kuščević i ekipa su ukrali. Ne bježim od svoje izjave. Tad što sam rekao je to stajalo, stoji i danas. Ukrali su referendum. Sad to vadite iz konteksta. Ljudi su skupili referendumske inicijative, nije bilo referenduma. To je činjenica", rekao je Mlinarić i dodao da će o svemu pregovarati.

Pročitajte više