Dr. Petar Sindičić glavni tajnik, a Mira Čegec tajnica komorskog ureda HOK-a

UPRAVNI odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) imenovao je dr. Petra Sindičića Glavnim tajnikom Komore, a Miru Čegec tajnicom komorskog ureda HOK-a.

Dr. Sindičić bit će zadužen za koordinaciju rada cjelokupnog komorskog sustava, organizaciju i usklađivanje rada tijela Komore, organizaciju suradnje Komore s tijelima državne vlasti i državne uprave, organizaciju suradnje HOK-a s komorama u zemlji i inozemstvu te međunarodnim institucijama i asocijacijama.

Novoimenovani glavni tajnik HOK-a do sada je radio na mjestu tajnika komorskog ureda od 1995. godine. Prije dolaska u Hrvatsku obrtničku komoru, bio je savjetnik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske za pitanje ustroja i financiranje lokalne samouprave i uprave, a dugi niz godina bio je zaposlen u tijelima državne vlasti.

Tajnica Komorskog ureda HOK-a Mira Čegec, do sada je bila pomoćnica tajnika za financijske poslove HOK-a. Ona će rukovoditi radom komorskog ureda HOK-a, biti odgovorna za provedbu programa rada Komore i financijskog proračuna Komore, te za izvršenje odluka, zaključaka i drugih akata tijela Komore. Također će brinuti o koordinaciji rada između komorskog ureda HOK-a, područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika. Mira Čegec u Hrvatskoj obrtničkoj komori radi od srpnja 2001. godine.

Pročitajte više