Dragan Jurilj počeo preuzimati Zagorčeve poslove?

DRAGAN JURILJ, poduzetnik, posrednik i poslovni partner umirovljenog generala Vladimira Zagorca želi preuzeti njegovu najvrjedniju investiciju u Hrvatskoj, gradnju luksuznih vila u Dubrovniku.

Zagorec je izgradnju trebao ostvariti preko svoje tajanstvene tvrtke "Dubrovačke vile d.o.o." na zemljištu koje je jedina preostala građevinska zona u blizini dubrovačke povijesne jezgre, što znači da mu neće biti teško naći novog vlasnika, piše Dubrovački list.

Osim njega, investitor je trebala biti i lihtenštajnska tvrtka Wintage Grop Anstalt, jedini osnivač tvrtke "Dubrovačke vile d.o.o."

"Dubrovački list" doznaje da je zemljište od 22 tisuće četvornih metara Zagorčeva tvrtka platila 13,5 milijuna eura, a na isto je upisano pravo zaloga Hypo Alpe Adria Bank International AG Klagenfurt iz Austrije na iznos od oko 18 milijuna eura.

Zagorec se, piše list, panično želi riješiti svih svojih nekretnina u Hrvatskoj zbog velike istrage njegovih financija i investicija od strane Državnog odvjetništva i austrijskog Ureda za borbu protiv pranja novca.

Dragan Jurilj, koji zajedno sa svojom djevojkom Sunčicom Lalić vodi tvrtku "Adriatic Cost Development d.o.o" je za isti list rekao da je spreman otkupiti dubrovački projekt zato što je i začetnik istog. Također je demantirao medijske napise da je Zagorčev posrednik ili zaposlenik, rekavši da mu je samo poslovni partner.

"Istina je da smo poslali ponudu tvrtki ‘Dubrovačke vile d.o.o.' i da Adriatic Coast Development želi otkupiti taj projekt u Dubrovniku. Poslali smo ponudu, no na istu još uvijek nismo dobili odgovor. Zajedno s nama u izgradnju dubrovačkih vila investirao bi američki investicijski fond Lexin Capital na čijem se čelu nalazi Metin Negrin. Riječ je o istaknutom fondu koji u cijelom svijetu ima preko 800 milijuna eura investicija." - rekao je.

Budući da je Zagorec u Dubrovniku uspio kupiti jedno od najatraktivnijih zemljišta koje je do donošenje Generalnog urbanističkog plana bilo zelenim pojasom, u Državnom odvjetništvu, piše "Dubrovački list" sumnjaju u korupciju gradskih službenika koji su navodno pogodovali Zagorcu.

Na Zagorčevu zemljištu u gradskom predjelu Sveti Jakov, na parceli pored naselja Zlatni potok,za koje je zainteresiran Dragan Jurilj prema planu bi trebalo biti izgrađeno 15-ak vila s bazenima te oko 150 garažnih mjesta.

Jurilja su početkom prosinca prošle godine brutalno pretukla dvojica maskiranih napadača u središtu Zagreba. Kako je Index tada doznao od zagrebačke policije, Jurilj je možda i znao tko ga je napao, ali tu informaciju nije htio podijeliti s policijskim službenicima.

V.Š.
Foto:Mape

Pročitajte više