"Dragocjeno služenje crkvi" - knjiga za oproštaj einaudija

U povodu završetka službe apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupu Giuliju Einaudiju 8. rujna priređuje se u Zagrebu svečani oproštaj, koji se sastoji od predstavljana njegove knjige "Dragocjeno služenje Crkvi" i svečane mise u zagrebačkoj prvostolnici. L

Einaudijeva knjiga, za koju je predgovor napisao predsjednik HBK-a zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, donosi izbor njegovih javnih nastupa, koji su u knjizi, što su je uredili Ivan Miklenić i Nedjeljko Pintarić, razvrstani na one u neposrednoj diplomatskoj službi, bilo u nastupima pred hrvatskim vlastima, bilo u nastupima u svojstvu doajena diplomatskoga zbora.

U drugom dijelu knjige sabrani su važniji nastupi na značajnim crkvenim skupovima po svim hrvatskim biskupijama, a treći dio predstavlja sudjelovanje nuncija Einaudija u hrvatskom društvenom životu, posebno na različitim crkvenim i društvenim kulturnim događanjima te u prigodama koje su socijalno označene.

Posljednji dio knjige, koja ima i kazalo mjesta i osoba kao i kroniku svih javnih nastupa nuncija Einaudija u Hrvatskoj, posvećen je nuncijevu neposrednom pastoralnom djelovanju za pohoda župama, u prigodi krizme, župnih svečanosti ili posebnih prigoda.

Knjiga velikoga formata, tvrdoga uveza i s više od 440 stranica, bogato je ilustrirana fotografijama o javnim nastupima prvoga nuncija u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska biskupska konferencija i "Glas Koncila" objavili su Einaudijevu knjigu, koju će 8. rujna, u 17,30 sati, u dvorani "Vijenac" Bogoslovskoga sjemeništa na Kaptolu, predstaviti o. Bonaventura Duda i Stjepan Lice.

Pročitajte više