Dragovoljci žestoko kritizirali ministricu; Kosor žurno napustila skup

DRAGOVOLJCI Domovinskog rata okupljeni na 5. Izvještajnom saboru UDVDR oštro su kritizirali ministricu branitelja Jadranku Kosor, a najglasniji su bili bili predsjednik Udruge Đuro Dečak i predsjednik županijskog UDVDR-a, Šimun Bubalo.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata (UDVDR) je članica Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata i članica Svjetske veteranske federacije.

HDZ-ova ministrica branitelja došla je održati govor na sabor Udruge održan u subotu u Osijeku, a u njemu je ustvrdila da "nema većeg priznanja, obveze i časti nego biti ministar hrvatskih branitelja", pa dodala kako su branitelji dobili konkretnu pomoć tek kad je ona došla na čelo ministarstva, zaključivši kako je njezino ministarstvo u prošloj godino primilo 26,000 branitelja.

Potom je na brzinu htjela napustiti skup zbog puta u Vatikan na audijenciju novog pape Benedikta XVI, ali zaustavio ju je Šimun Bubalo, predsjednik županijskog UDVDR-a, te ju zamolio da sasluša i drugu stranu.

Bubalo je podsjetio ministricu i sve prisutne da u Osijeku radi centar za branitelje, kojeg financira talijanska, a ne hrvatska Vlada i njezino ministarstvo.

"Kroz naš je Centar samo prošle godine više od 36,000 ljudi. Iz vašeg ministarstva ljudi izlaze nezadovoljni i javljaju se nama odakle ipak odlaze mnogo zadovoljniji." – kazao je Bubalo..

Ministrica je usiljeno odgovorila da će svakako posjetiti osječki Centar, pa napustila skup u pratnji Vladimira Šeksa, s kojim je otputovala u Vatikan.

Posebno oštar prema ministrici bio je predsjednik Udruge, umirovljeni general Đuro Dečak, koji je ministricu najavio kao "potpredsjednicu Vlade i ministricu generacijske solidarnosti i još nečega".

Kad je Dečak čuo da će Šeks i Kosor napustiti Sabor prije kraja jer moraju putovati u Vatikan na audijenciju kod novog pape, poručio im je da za svoje grijehe neće iskupiti ni ako povedu u Vatikan cijelu Vladu, piše 24sata.

Pročitajte više