Drama na Malešnici: Prijetio samoubojstvom pa ga odvela Hitna

NA ČETVRTOM katu zgrade koja se nalazi na kućnom broju 56 na zagrebačkoj Malešnici, muškarac je u popodnevnim satima zaprijetio samoubojstvom.

Zlatko Pesserl je stajao na prozoru i vikao kako je gladan i žedan te kako pet dana ništa nije jeo. Zatražio je i da se dovede njegova žena, koja je u tim trenucima bila u bolnici.

Od susjeda smo doznali kako je Pesserl branitelj koji boluje od PTSP-a, te da je danas pio alkohol, nakon čega je počeo nesuvislo govoriti. Priča se i kako je izazvao čitavu ovu scenu jer je bio uvjeren da mu je žena preminula u bolnici. 

Susjed mu donio hranu i cigarete

Jedan od susjeda otrčao je do trgovine i Pesserlu kupio vode i hrane. On je potom spustio konopac, pomoću kojeg je kupljene namirnice podigao u stan. Nakon toga, nekoliko trenutaka nije izlazio. Potom se ponovno pojavio na prozoru i zatražio da mu se donesu cigarete.

U PU zagrebačkoj su nam potvrdili da je muškarac netom prije nego što je počeo prijetiti samoubojstvom, kroz prozor stana bacio hladnjak.

Supruga na štakama došla razgovarati s njim

Na mjesto događaja su stigli i vatrogasci, jer je muškarac u stanu bio zaključan pa je policija do njega pokušavala doći preko balkona. Muškarac im je rekao kako ne želi sići dok mu ne dovedu ženu, što su oni i učinili. Njegova teško bolesna supruga došla je do zgrade oko 14 sati na štakama, nakon čega je Pesserl pustio liječnike u stan.

Liječnici su se zadržali neko vrijeme u stanu, nakon čega su mu dopustili da nekoliko desetaka minuta ostane nasamo sa suprugom. Poslije razgovora sa suprugom, dobrovoljno je otišao vozilom hitne pomoći u bolnicu.

Zbog prijetnje samoubojstvom intervenirala su tri policijska automobila, vatrogasci te vozilo Hitne medicinske pomoći.

I.M.
Foto: Vlatka Hren

Pročitajte više