Drpić: Mamić je dao sliku moje guzice turskim medijima jer nisam htio dijeliti zaradu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavilo se suđenje Zdravku Mamiću i drugima zbog optužbi za nezakonito izvlačenje 19.1 milijuna eura iz Dinama, uz iskaze bivših igrača Dine Drpića, Ivana Bošnjaka i Tomislava Svetine.

Drpić je detaljno opisao svoje iskustvo u Dinamu do 2009., uključujući ugovore s Mamićem i dugove kluba prema njemu koji su iznosili 400-500 tisuća eura. Opisao je i posudbe od Mamića, uključujući razne situacije s plaćanjem i ugovorima te pozajmice od Dinama koje su se vraćale kroz transfere, posebno njegov transfer u Karlsruhe.

Drpić je iznio kako je Mamić dvije godine inzistirao na potpisivanju ugovora o zastupanju, što je on odbijao po očevoj preporuci, unatoč ponuđenim beneficijama. Spomenuo je i kako su takve ugovore s Mamićem imali i drugi igrači te detalje oko svog neuspjelog transfera u Bešiktaš, koji je propao jer nije htio Marija Mamića za menadžera, što je, kako je ispričao, dovelo do toga da njegova stražnjica, koju je pokazao navijačima na Poljudu, završi na naslovnicima turskih medija. 

"Ja sam odbio da mi Mario Mamić bude menadžer i drugi dan je moja guzica završila na naslovnici jer je Zdravko proslijedio turskim medijima fotografiju kada sam ja na Poljudu pokazao guzicu navijačima Hajduka jer su mi vrijeđali tek rođenog sina. Cijeli posao propada, a umjesto mene u Bešiktaš ide moj suigrač Gordon Schindelfeld", ispričao je na sudu. 

Osim toga, Drpić je govorio o problemima s kockanjem i dugovima te kako je Zdravko intervenirao kako bi mu pomogao riješiti financijske probleme. Spomenuo je i svoje razgovore i saznanja o odnosima drugih igrača s Mamićem, posebno oko transfera i ugovora.

Drpić je, odgovarajući na pitanja obrane, pojasnio neke aspekte svojih ugovora s Dinamom, uključujući zašto je u kratkom vremenskom razdoblju potpisao i raskinuo ugovor te opet potpisao novi, pretpostavljajući da je to bilo zbog promjena u ugovornim uvjetima. Branitelji Mamića izrazili su primjedbe na neke dijelove njegovog iskaza, posebno na tvrdnje o primanju gotovine od Zdravka Mamića.

Pročitajte više