Drug Fidel objavljuje "SF knjigu": Kako sam sa 3 tisuće boraca pobijedio 10 tisuća vojnika

BIVŠI kubanski diktator Fidel Castro jučer je objavio kako će u kolovozu objaviti novu knjigu u kojoj će opisati borbu od prije pola stoljeća između njegovih pobunjenika i 10 tisuća dobro obučenih vojnika diktatora Fulgencia Batiste.

U eseju koji je objavio na kubanskoj državnoj web stranici Castro je napisao da će se knjiga zvati "Strategijska pobjeda". "Nisam znao da li da je nazovem 'Batistina posljednja ofenziva' ili 'Kako je 3000 pobijedilo 10.000', što bi zvučalo kao SF priča", napisao je Castro.

"Razmišljanja druga Fidela"

U 25 poglavlja knjige će sadržavati i fotografije, karte i ilustracije oružja korištenog tijekom cijele serije bitki koje su trajale 74 dana 1958. godine. Nakon njih je 1. siječnja 1959. godine Castro proglasio pobjedu svojih revolucionara.

Castro je Kubom vladao punih 47 godina, a zbog bolesti se povukao 2006. godine. U četiri godine, od kada nije na vlasti, objavio je mnogo svojih eseja objavljenih pod nazivom "Razmišljanja druga Fidela". Posljednjih tjedana se opet počeo pojavljivati u javnosti.

Pročitajte više