Hoće li se Ževrnja sutra povući zbog afera s plažama?

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj/Patrik Maček

DRUŠTVO Marjan zatražilo je od Ministarstva zaštite okoliša inspekcijski nadzor oko dodjele koncesija za splitske plaže Bene i Kašjuni.

Bene su dane tvrtki National na 15 godina. Samo dan nakon što im je ovog tjedna izglasana koncesija na Županijskoj skupštini, tvrtka je promijenila vlasnika i došla u ruke Kerumovog nećaka Igora Sapunara, sina Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine i člana stručnog povjerenstva koje je biralo nove koncesionare.

Nema uvjeta zaštite okoliša

Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan, izvijestio je i o tom detalju u zahtjevu za nadzor zakonitosti, a naveo je i da su stručne službe Županije propustile Ministarstvu zaštite okoliša na suglasnost dostaviti uvjete zaštite prirode koji su sastavni dio odluke o davanju koncesije. Za Kašjune, navodi Marinić, uvjeti nisu ni zatraženi.

Plaža je dana 2015. godine u koncesiju Dolis inženjeringu Ante Dolića, bivšeg gradonačelnika Solina i šefa županijskog HDZ-a.

Sutra odluka o Ževrnji

Plaža Bol otišla je, pak, u ruke zagrebačke tvrtke Sport B, koja nema ni prihode, ni zaposlene, nešto kao i Sapunarov National, ali zato ima vlasnika povezanog s određenim strukturama u HDZ-u. Zbog te koncesije premijer Andrej Plenković naložio je inspekciju Ministarstva mora.

Sutra bi se trebala okončati neizvjesnost oko Zlatka Ževrnje. Očekuje se da će objaviti kako se povlači iz trke za još jedan mandat na čelu Županije.

Pročitajte više