Država nabavlja 1000 novih vozila. Platit ćete ih 172 milijuna kuna

Foto: FaH

DRŽAVA trenutno za svoja ministarstva i urede nabavlja točno 1000 vozila, a na to misle potrošiti više od 172 milijuna kuna. Što znači da je prosječna cijena automobila 172 tisuće kuna.

Središnji državni ured za središnju nabavu prvo je u svibnju raspisao natječaj za nabavku motornih vozila putem financijskog leasinga težak 79,5 milijuna kuna od čega je većina od 352 vozila za potrebe policije. Najviše, njih 79, osobni su automobili niže srednje klase, 50 ih je kombiniranih vozila za privođenje, a 37 je policijskih vozila.

U lipnju je bilo više natječaja, a prvi je bio težak 47,8 milijuna kuna, a nabavljaju se 82 vozila za prijevoz osoba i tereta, 139 je osobnih automobila od srednje klase do niže srednje klase, a tu su i četiri terenska vozila i čak 40 pick-upova.

U lipnju je raspisan natječaj težak 15,2 milijuna kuna za nabavku 137 vozila, od čega je većina osobnih automobila najviše srednje niže klase. Istog mjeseca objavljen je i četvrti natječaj težak 8,2 milijuna kuna za nabavku 69 vozila, a većinom je opet riječ o osobnim automobilima.

Peti natječaj objavljen je u nedavno i to za ukupnu vrijednost od 22,8 milijuna kuna i to opet većinom za MUP. Nabavlja se tako 137 vozila od čega su najviše njih, 90, osobni automobili niže klase, a 33 za prijevoz zatvorenika.

Vozila se u pet natječaja nabavljaju za gotovo sva ministarstva, ali i za Carinsku upravu, Državni hidrometeorološki zavod, Državni zavod za intelektualno vlasništvo te za urede sabora i vlade. Osobnih je automobila više od polovice.

Dokumentacija o Nabavi 9-2018 by Index.hr on Scribd

Pročitajte više