Državljanima RH 30 dana pritvora zbog krijumčarenja droge u BiH

DVOJICI hrvatskih državljana Stipanu Čubeliću (iz Splita) i Petru Knezoviću (iz Aržana) istražni sudac iz Tomislavgrada odredio je mjeru pritvora u trajanju od 30 dana zbog pokušaja krijumčarenja droge, potvrdio je u petak u izjavi za HINU istražni sudac u Tomislavgradu Nedim Begić.

Tu dvojicu državljana Republike Hrvatske uhitili su pripadnici Državno-granične službe BiH noću sa srijede na četvrtak na području općine Tomislavgrad u pokušaju krijumčarenja droge (marihuane) iz BiH u Hrvatsku, objasnio je Begić.

Tom prilikom zaplijenjeno je oko 17 kilograma marihuane koju su uhićeni pokušali iz Gruda (zapadna Hercegovina) prevesti u Republiku Hrvatsku, rekao je Begić. Po njegovim riječima u idućih trideset dana, dok su uhićenici u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu u Mostaru, obavit će se istražni postupci, vještačenje, a saslušat će se i svjedoci u vezi s tim slučajem.

Osim Čubelića i Knezovića od četvrtka je u Kaznenopopravnom zavodu u Mostaru u pritvoru još jedan hrvatski državljanin - Slavko Juričić, izjavio je u petak generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić. Konzulu Maričiću nije poznat razlog tog pritvora ali je dodao kako je Generalni konzulat RH u Mostaru spreman pomoći svoj trojici pritvorenika ako oni to zatraže.

Pročitajte više