Državna inspektorica naredila gašenje požara na Murterskom deponiju

VIŠA inspektorica zaštite okoliša u Šibenskokninskoj županiji Živana Krnić donijela je danas rješenje kojim se Općini Murter naređuje da ugasi požar na odlagalištu smeća Hripe na otoku Murteru u roku od jednog dana.

Ako ne postupi po rješenju, Općina Murter bit će kažnjena novčanom kaznom od 30.000 kuna.

Istodobno od Dražena Turčinova, komunalnog redara u Općini Murter, doznaje se da će deponij tijekom današnjeg dana biti pokriven s 200 kubičnih metara jalovine.

Požar na deponiju Hripe, na kojem se na površini od jednog hektara odlaže otpad iz Murtera, Betine, Tisna i Jezera još od 1984., izbio je jučer ujutro nešto poslije 6 sati. Vatra je tinjala tijekom cijelog dana, a nošen vjetrom, gust dim neugodna mirisa širio se cijelim otokom.

Sličan incident na deponiju se dogodio prije nešto više od dva mjeseca, kada je stanje bilo sanirano na isti način, što se pokazalo privremenim i neprimjerenim rješenjem.

Kako je sinoć novinarima izjavio Ivo Marušić, načelnik Općine Murter, njegova nastojanja da nađe trajno rješenje za odlagalište smeća, koje uz to nema ni dozvolu, nisu do danas urodila plodom.

Jučerašnji požar na murterskom deponiju Hripe ponovno je, kao i krajem lipnja ove godine, murterske goste, posebno one u auto kampu Betina, prisilio na prijevremeni odlazak.

(Hina) xžpod yln

Pročitajte više