Državna izaslanstva i političari položili vijence na vukovarskom groblju

Foto: Hina

NA MEMORIJALNOM groblju žrtva iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva položila su u srijedu vijence i zapalila svijeće u spomen na hrvatske branitelje i civile poginule, ubijene i nestale u agresiji na Vukovar 1991. godine.

Vijence su s izaslanstvima položili i svijeću zapalili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik vlade Andrej Plenković, posljednji zapovjednik obrane grada Vukovara 1991. godine Branko Borković, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenica gradonačelnika Grad Vukovara Ivana Mujkić. Oni su do Memorijalnog groblja došli u Koloni sjećanja koja je na 29. obljetnicu sloma obrane toga grada u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi u studenome 1991. godine u Vukovaru okupila oko 10.000 domoljuba.

Milanović bio na Ovčari

Osim predstavnika državnih vlasti među kojima nije bilo i predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je počast stradanju Vukovara u Domovinskom ratu odao polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na Ovčari, u Koloni sjećanja bili su brojni saborski zastupnici i predstavnici političkih stranaka, među kojima Miroslav Tuđman, Miroslav Škoro, Nikola Grmoja, Zlatan Hasanbegović, Miro Bulj.

Izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Peđom Grbinom položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odajući počast stradanju Vukovara u Domovinskom ratu u kojem je po dosad prikupljenim podacima poginulo, ubijeno ili nestalo 2717 osoba dok se za 386 osoba još uvijek traga.

Počast žrtvama Ovčare odao je polaganjem vijenca podno spomen-obilježja na tom nekadašnjem poljoprivrednom imanju izvan Vukovara i stratištu na kojem je 20. studenoga 1991. pogubljeno 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte više