Pogledajte kolike uskrsnice dijele državne firme

Foto: Index, Shutterstock

DRŽAVNE tvrtke u Hrvatskoj već uobičajeno dijele uskrsnice. Provjerili smo koliki će se iznosi isplatiti ove godine. U nastavku donosimo odgovore tvrtki koje su s nama podijelile podatke.

Najizdašnija je uskrsnica Hrvatske pošte

"Hrvatska pošta isplatit će prema Kolektivnom ugovoru jednokratnu prigodnu nagradu u iznosu 132.72 eura (1000 kn) svim radnicima koji su 1. ožujka 2023. bili u radnom odnosu. Prigodna nagrada bit će isplaćena 23. ožujka 2023", naveli su iz Hrvatske pošte.

Prošle godine Hrvatska pošta je isplatila 600 kuna svojim zaposlenicima. No ove godine isplatit će se i poklon-bon.

"Osim nagrade zajamčene Kolektivnim ugovorom, poslodavac je odlučio i dodatno nagraditi sve radnike poklon-bonom u iznosu 50 eura (376.73 kn) za kupnju u internetskoj trgovini Žuti klik", naveli su iz Hrvatske pošte.

 Pitali smo i Hrvatske autoceste o uskrsnici za ovu godinu.

"Hrvatske autoceste d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, isplatit će radnicima jednokratni dodatak na plaću u neoporezivom iznosu od 132.72 EUR (1.000,00 kuna)", naveli su u odgovoru. 

Ina će dati 53 eura više nego zadnjih godina

Ina će ove godine dati dosta veće uskrsnice nego lani.

"Ina će, prema novom Kolektivnom ugovoru, ove godine isplatiti svim svojim radnicima uskrsnicu u iznosu od 132.72 € / 1000 kn neto u naravi, putem INA beneFIT kartice, što je povećanje od 53.09 € / 400 kn neto u odnosu na protekle godine", objasnili su iz Ine.

Iz Narodnih novina su nam odgovorili kako će, sukladno Kolektivnom ugovoru, svojim radnicima uoči uskrsnih blagdana isplatiti dar u naravi. Radnici će dobiti bon u vrijednosti od 100 eura.

Fina  - 132.72 eura u bonovima

"Zaposlenici Fine ove će godine za Uskrs dobiti dar u naravi u vrijednosti od 132.72 eura na karticama trgovačkih lanaca, sukladno Kolektivnom ugovoru", naveli su iz Fine.

HEP 79.63 eura

HEP će dati uskrsnice od 79.63 eura po radniku. Isto toliko će isplatiti Hrvatske željeznica Infrastruktura. S druge strane, HŽ Putnički prijevoz isplatit će 26.54 eura svojim zaposlenicima ove godine. Od ostalih odgovora koje smo dobili, izdvojimo da Hrvatska narodna banka ove godine neće dijeliti uskrsnice.

Pročitajte više

 

Pročitajte više