Državni centar za obavješćivanje o posljedicama sinoćnjeg nevremena

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je danas o posljedicama nevremena u Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Olujno nevrijeme, pračeno tučom veličine oraha, koje je sinoć od 18,05 do 18,25 sati zahvatilo grad Orahovicu i okolicu, prouzročilo je velike štete na stambenim objektima, a na nekim poljoprivrednim kulturama šteta je od 80 do 100 posto.

Od virovitičko-podravskog župana zatraženo je proglašenje elementarne nepogode.

U dva navrata sinoć od 17 do 21 sati područje Brodsko-posavske županije zahvatilo je jako nevrijeme, uz jak vjetar i pljusak. Tuče veličine oraha padala je na području Brodskog Stupnika te prouzročila znatne štete na poljoprivrednim kulturama te gospodarskim i stambenim objektima.

Tuče veličine zrna kukuruza bilo je na području Donjih Roglji, ali je kratko trajala i nije bilo većih šteta.

Vjetar je polomio više desetaka stabala uz auto-cestu, tako da je promet južnim kolničkim trakom kod Brodskog Stupnika bio otežan do 21 sat.

Stabla su oštetila dalekovod za Stupničke Kute, pa je mjesto bilo bez električne energije od 17,23 do 21,17 sati.

Srušenih stabala bilo je i u Novoj Gradiški u naselju Mašić i u Slavonskom Brodu.

Jučer u predvečernjim satima došlo je do vrlo jakog nevremena i na moru duž cijelog područja od Rijeke do Dubrovnika. Zbog toga je bilo izvršeno više desetaka intervencija u traganju i spašavanju na moru, izvijestio je Državni centar za obavješćianje.



Pročitajte više