Državni tajnik Mujo s braćom osnovao zadrugu i nadobivao 800 tisuća bespovratnih kuna

ZADRUZI "Konavoski miri" koju su lani osnovala trojica braće Mujo, odnosno državni tajnik za turizam i kandidat HSS-a za načelnika Općine Konavle Ivo Mujo te njegova dvojica braće, Vlaho i Đuro, iz Ministarstva za regionalni razvoj i Ministarstva poljoprivrede kroz razne poticaje osigurano 841.600 kuna bespovratnih sredstava, otkriva Dubrovniknet.hr.

Zanimljivo je da se vrijeme registriranja Zadruge kojoj su osigurana bespovratna sredstva "na ime" napretka, poklapa s vremenom kada Ivo Mujo stupa na dužnost državnog tajnika za turizam.

Brat državnog tajnika poriče - sve

Iako na stranicama ministarstava jasno piše da su dobili stotine tisuća kuna za projekt o kojemu se zasad ništa ne zna, Vlaho Mujo kaže kako je sve to "gomila laži i izmišljotina plasiranih od zna se koga u ovo predizborno vrijeme".

"To ne treba niti komentirati jer se zna i od koga su i čemu su namijenjeni. Niti Seoski klub, niti zadruga Konavoski miri do sada nisu dobili niti jednu jedinu kunu", kaže Mujo Dubrovniknetu.

A zapravo je riječ o trima iznosima: sto tisuća kuna dobio je Đuro Mujo za troškove uređenja starih tradicijskih kuća (Popis korisnika mjera Programa ruralnog razvoja u 2008.), dok je 457.800 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja namijenjeno Zadruzi "Konavoski miri" i Seoskom klubu Lovorno, kao i još 283.800 kuna. Sveukupno je riječ o 841.600 kuna namijenjenih za gospodarsku revitalizaciju, novonastale zadruge i razvoj seoskog turizma.

A.B.
Foto: Dulist.hr

Pročitajte više