Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu AD Plastika protiv Kerumovog nećaka

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO odbacilo je kaznenu prijavu solinskog AD Plastika protiv Gorana Sapunara, Kerumovog nećaka i sina Petroslava Sapunara, šefa Nadzornog odbora Hajduka i predsjednika Županijske skupštine.

Poduzetni blizanci Sapunar

AD Plastik prijavio je mladog Sapunara ljetos, i to zbog krađe intelektualnog vlasništva. U pitanju su bili nacrti auto dijelova, koje je solinska tvrtka izrađivala za BMW. AD Plastik izgubio je posao sa Bavarcima, a na njihovo mjesto uskočio je poduzetni Sapunar, čiji je brat blizanac Igor Sapunar nedavno postao vlasnik zemljišta na Kili, gdje će graditi povoljne stambene kvadrate.

Zbog afere potjerali direktora razvoja

Uz Sapunara je bio prijavljen i nekadašnji direktor razvoja AD Plastika i potpredsjednik Nadzornog odbora Marin Milišić, inače rođak Petroslava Sapunara. Milišića su zbog afere potjerali iz tvrtke, ali ga je gradska vlast brzo zbrinula u Upravu posrnulog Prometa.

I Sapunar i Milišić tvrdili su da priča o krađi nacrta iz AD Plastika ne stoji. Kerum je, pak, na dan kad je afera konačno pukla u javnosti, gnjevno poručio kako mu smještaju politički protivnici i da su nećaci momci za primjer. Direktor AD Plastika Josip Boban kazao je Indexu da je problem pokušao riješiti sa Kerumom osobno, no gradonačelnik nije bio od volje da ga primi i sasluša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.