Pisanje za kazneni progon: Dio istrage pljačke profesora Goića proglašen tajnim

Foto: Google street view

DRŽAVNO odvjetništvo proglasilo je tajnim dio istrage koji se vodi zbog pljačke profesora splitskog FESB-a Ranka Goića, koji nije, kako je ispočetka i on sam mislio, ostao bez 50 tisuća kuna, već su ga razbojnici olakšali za još 200 tisuća eura.

Tajna istraga, tko išta otkrije bit će kazneno gonjen

Zamjenica Marina Matušan potvrdila je Indexu da je donijela rješenje o tajnosti. Svi koji bi sada iznosili te dijelove istrage bili bi izvrgnuti kaznenom progonu, pojašnjeno je. Problem je, međutim, logičke naravi. Kako je tajna što je tajno, a što nije, sasvim je moguće da u svom neznanju novinari dođu na udar tužilaštva.

Zamjenica je ispitala niz svjedoka i priča oko pljačke profesora Goića dobila je par novih detalja, od kojih je svakako najzanimljivije naknadno otkriće nestanka 200 tisuća eura. Goić je odbio išta komentirati, čeka, vjerojatno, rasplet cijele situacije i hvatanje četvrtog osumnjičenika.

Novac nestao?

Novac kod uhićenika nije pronađen tako da će vjerojatno postaviti imovinsko-pravni zahtjev. Pitanje je samo kako će se naplatiti jer dosad uhićeni i nisu nekog blistavog imovinskog stanja.

U tijeku je suđenje Toniju Kadriću iz Omiša koji je uhićen dan nakon pljačke kada se pojavio kod crkve na Žnjanu kako bi preuzeo 80 tisuća eura koje je profesor trebao predignuti u banci. Henrik Jarc i Galen Marković uhićeni su prošlog tjedna i spremljeni u pritvor.

Pročitajte više