Državno odvjetništvo traži novo suđenje bratu Igora Štimca, ali i novog suca

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO podnijelo je žalbu na oslobađajuću presudu Damiru Štimcu i redarima diskoteke Masters koje je nedavno optužbe za pogibiju 19-godišnjeg Pave Sovulja oslobodila sutkinja Maria Majić. Sovulj se u bijegu pred redarima Mastersa raznio bombom, no Majićka i njezino vijeće uopće se nisu upuštali u ocjenu dokaza jer im optužnica nije bila dobro sastavljena.

Bitno povrijedila, pogrešno utvrdila...

Na njenu tvrdnju reagirao je DORH poručivši kako je sud neprofesionalan i ne zna zakon. Sada traže da se presuda ukine, a suđenje ponovi, ali pred drugim sudskim vijećem. Majićka je, po njima, napravila bitnu povredu odredaba kaznenog postupka, povredu kaznenog zakona i pogrešno utvrdila činjenično stanje.

Slučaj pun kontroverzi

Cijeli slučaj obilježen je nizom kontroverzi. Najprije splitski sud uopće nije htio provesti istragu protiv Štimca i ekipe pa su tužitelji iz činjeničnog opisa izbacili bejzbolsku palicu kojom je udaran Sovulj. Nisu mogli utvrditi tko ju je od optuženih držao pa su je skroz izbacili.

Onda je suđenje nekako započeo Slavko Lozina, ali se pred kraj sjetio da je prijatelj s Igorom Štimcem pa onda ne bi bilo zgodno da baš on sudi. Na koncu je slučaj dopao sutkinju Majić, koja je zaključila da činjenični opis optužnice ne odgovara djelu.

Otkrilo se i da je Štimac, premda optužen za teže kazneno djelo, bez problema stažirao kao sudski vježbenik po nekoliko splitskih sudova... Sovulj je poginuo prije 10 godina. Što će reći Vrhovni sud?

Pročitajte više