Dubrovački odvjetnici svjedočili za kolegicu Anu Birimišu, Želitu na sud dovodi policija

SUDAC Zoran Matulović nastavio je u Splitu sa suđenjem Ani Birimiši, dubrovačkoj odvjetnici optuženoj u sklopu Cvikove zločinačke skupine za dilanje heroina na Korčuli. Trebala je doći i Želita Tomić, no poziv nije preuzela premda je uredno obaviještena dvaput. Matulović za iduću raspravu šalje policiju po nju. Postupak protiv Birimiše je izdvojen, nakon što se teško razboljela prije dvije zime.

Svjedočili su dubrovački odvjetnici Viktorija Knežević i Dino Hadžiomerović, koji su koncem 2006. godine zajedno sa tada još slobodnom odvjetnicom Birimišom došli na izvanraspravno ročište u postupku koji se vodio protiv trojice Korčulana za otmicu Želite Tomić, nedavno konačno pravomoćno okončanim oslobađajućom presudom. 

Želitu o otmici saslušavali na dubrovačkoj Psihijatriji

Ročište je održano na Psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Dubrovniku, gdje je bila smještena Želita. Riječ je o već poznatoj epizodi koja se spominjala tijekom postupka protiv Cvika. Želita tada uopće nije prepoznala Birimišu, jer je vidjevši nju i kolegicu Knežević pitala tko je njezina braniteljica Stanka Matić. Poanta je u tome što odvjetnica Matić uopće ne nalikuje Birimiši.

To je trebao biti dokaz da Želita uopće nije poznavala Birimišu, kad ju je optužila da je bila desna Cvikova ruka i da joj je jednom prilikom dodala 20 grama heroina.

Odvjetnica Knežević sigurna je da Želita nije prepoznala Birimišu, jer je nijednom nije oslovila po imenu.

Želita je, međutim, dan nakon ročišta puštena iz bolnice te je dala intervju novinaru Goranu Cvjetinoviću, nakon čega je Mladen Bajić odlučio stupiti u akciju. Temeljem Želitinog iskaza pohvatao je 20-ak Korčulana, dok je Jakša Cvitanović Cvik uhvaćen u Splitu početkom 2007. godine. 

Želita drska i bahata, derala se na odvjetnike

Odvjetnica Knežević "ostavila" se, inače, kaznenih predmeta kad je vidjela što se dogodilo kolegici. Želita je, sjeća se, bila vrlo bahata i drska, derala se na odvjetnike, posebno ju je iritirao velolučki odvjetnik Aldo Mirošević. Bilo je to tipično narkomansko ponašanje, ocijenila je odvjetnica Knežević.

Ništa bolje nije prošao ni odvjetnik Hadžiomerović. Već se zamjerio Želiti jer je novinarima izjavio da je narkomanka. Bila je agresivna, požalio se Hadžiomerović.

Nije ni to bilo bez razloga, jer je odvjetnik Hadžiomerović bio u posjedu dokaza da Želita u doba otmice uopće nije bila na Korčuli, već u Splitu, kod dečka Vedrana Biuka. Riječ je o pismima, koja su se također već pojavljivala u medijima, i to u kaznenom postupku protiv Biuka za dilanje heroina. Drogu je dobivala Želita, i to "gratis", što je nije spriječilo da i njega "utopi". 

Pročitajte više