Dubrovačko gradsko vijeće za Atlasovu podzemnu garažu

VIJEĆNICI dubrovačkog Gradskog vijeća na večerašnjoj su sjednici donijeli zaključak kojim prihvaćaju pismo namjere turističke agencije Atlas o izgradnji automatske podzemne garaže sa 600 mjesta na lokaciji ´iza grada´.

Time je, kako je istaknuto u raspravi, Grad Dubrovnik učinio važan korak prema rješavanju jednog od najvažnijih problema - parkirališta oko povijesne jezgre. Kako je izjavio predsjednik povjerenstva za izgradnju automatske podzemne garaže Hrvoje Macan, buduća garaža sa 600 mjesta gradila bi se davanjem koncesije, a realno je očekivati da bi bila završena za 14 - 16 mjeseci, odnosno u ljeto 2004. godine.

Član Poglavarstva grada Dubrovnika Stjepo Butijer kazao je kako je osnovni cilj Gradskog poglavarstva izgraditi garažni prostor u Dubrovniku, dok je gradonačelnica Dubravka Šuica istaknula da se treba iznaći rješenje na dobrobit svih stanovnika Dubrovnika.

Inicijativu su podržali i oporbeni vijećnici SDP-a i HSS-a kazavši, uz ostalo, da ju podržavaju budući da je poznato što garaža znači za Dubrovnik i njegovu budućnost.

Dubravka Šuica je rekla da je prostor za izgradnju buduće garaže u vlasništvu turističke agencije Atlas pa će nakon današnje sjednice s predstavnicima agencije uslijediti daljnji pregovori oko iznalaska najkvalitetnijeg rješenja za izgradnju garaže.

Pročitajte više