FOTO Ovo su lažne kovanice od 5 kuna. Dubrovčanin ih kupio online pa išao mijenjati

Foto: MUP

POLICIJA je uhitila 32-godišnjaka iz Dubrovnika pod optužbom da je mijenjao lažne kovanice kuna i eura koje je ranije jeftino kupio na internetu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 32-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja novca.

Naime, osumnjičeni je u prijepodnevnim satima u četvrtak, 26. siječnja pristupio u financijsku agenciju na području Dubrovnika gdje je djelatnici predao 222 kune kovanog novca u raznim apoenima, s namjerom da ga promjeni u eure", piše policija.

"Budući je djelatnica posumnjala kako je moguće riječ o krivotvorenim kovanicama kuna, pozvala je policiju koja je uz potvrdu, oduzela kovanice kuna i još 235 komada kovanog novca u eurima, također u raznim apoenima", dodaje se.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni spomenuti kovani novac u kunama i eurima kupio preko poznate internetske platforme za kupnju. Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku", piše policija. Cijena krivotvorenih kovanica je bila 40% njihove stvarne vrijednosti, dodaje policija koja je objavila i slike.

Pročitajte više