Dubrovnik osmi najskuplji grad na svijetu po cijenama hotelskog smještaja!

PREMA podacima specijalizirane stranice za hotelske bookinge hotels.com najskuplji grad na svijetu po cijeni noćenja u hotelu je Capri koji ima prosječnu cijenu od 279 dolara po noćenju. Štoviše, izračunali su kako su u odnosu na prošlu godini povećali svoje cijene za čak dvanaest posto.

Prema istom istraživanju Dubrovnik se plasirao na visokom osmom mjesto top deset gradova s najskupljim cijenama hotelskog noćenja. Naime prema izračunu prosječno noćenje u dubrovačkom hotelu iznosi 193 dolara što je dvadeset posto manje nego prošle godine.

I drugi smanjili cijene, Moskva prepolovila

Na listi najskupljih je i Abu Dhabi s 273 dolara, a gdje je za devet posto smanjena cijena, treća je Ženeva s 243 dolara i 28-postotnim padom cijene u odnosu na prošlu godinu. U ruskoj prijestolnici prosječno noćenje u hotelu stoji 218 dolara a cijene su prepolovljene u odnosu na prošlu godinu.

Venecija je smanjila za 20 posto usluge hotelskog smještaja baš kao i Cannes. U New Yorku cijena sobe je 196 dolara uz pad cijene za 30 posto. Dubai je smanjio za 26 posto te došao na prosječnu cijenu od 192 dolara dok je u Parizu noćenje 187 dolara što je za 18 posto manja cijena nego prošle godine.

Pročitajte više