DUBROVNIK: OTVOREN obnovljeni HOTEL "ARGENTINA"

Ugledni dubrovački hotel "Argentina" nakon temeljite obnove danas je, uz prigodnu svečanost, ponovno otvoren. L

Obnova "Argentine" počela je 15. ožujka, a završila 19. prosinca 2002. Hotel sada ima 159 soba i sedam apartmana, a povećana mu je i korisna površina.

Promijenjene su sve instalacije, izgrađena je nova energana, jedna od najsuvremenijih u Hrvatskoj, te kongresna dvorana koja se može podijeliti u šest prostorija i primiti oko 180 ljudi. Obnovljen je i vanjski bazen na plaži, a sama plaža popločena je bračkim kamenom, te osvijetljena za noćno kupanje i večernje šetnje.

U obnovu je uloženo 130 milijuna kuna, a glavni projektant bila je tvrtka "Plan consulting" iz Rijeke. Unutrašnjost hotela uređena je na temelju projekta inženjera Stjepe Butijere iz tvrtke "Alfa-plan" iz Dubrovnika, te čileanskog arhitekta Huga Gallegueillosa, a glavni izvođač radova bilo je Građevinsko poduzeće "Tehnika". U hotelu je zaposleno 85 ljudi, a radit će i 30 sezonaca.

Vlasnik "Argentine" Androniko Lukšić izrazio je zadovoljstvo obnovom hotela, kojem će se uskoro pridružiti i vila "Šeherezada", čija je obnova najavljena za jesen ove godine.

Također je rekao kako vjeruje da će dobro surađivati s gradskom upravom i na novim projektima, te je najavio moguća ulaganja i u druge hotelske kuće na dubrovačkom području.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica je rekla kako očekuje da će se s Lukšićevom grupacijom uskoro ostvariti i projekt izgradnje velike garaže i poslovnog centra iza gradskoga povijesnog središta.

Hotel je simbolično presjecanjem vrpce otvorila supruga vlasnika "Argentine" Iris Lukšić.

(Hina) hš ln

Pročitajte više