DUBROVNIK: SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U sklopu proslave Dana grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha, danas je u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Osim gradskih vijećnika, nazočni su bili mnogi gosti i uzvanici iz Dubrovačko-neretvanske županije, te prijateljskih gradova Ravene, Graza i Raguse.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica ustvrdila je kako se rijetko koji grad može pohvaliti tolikim pozitivnim promjenama prošle godine kao Dubrovnik. Istaknula je projekte koji su u Dubrovniku ostvareni i pokrenuti prošle godine - sređeno stanje u kulturnim institucijama, početak radova na obnovi hotela ´Hilton´ i ´Imperial´, obnovu tvrđave Revelina, projekt Dubrovačkog sveučilišta, te projekte vezane uz komunalno uređenje.

Od najvećih problema koje uskoro treba riješiti Šuica je navela prometnu izoliranost, te s tim u vezi izgradnju brze ceste prema Dubrovniku.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja koja dodjeljuje grad Dubrovnik. Godišnju nagradu dobili su dirigent Frano Krasovac, spisateljica Tereza Buconić-Gović, Dom za skrb o starim i bolesnim osobama ´Domus Christi´ i Matica hrvatska iz Dubrovnika.

Nagradu grada Dubrovnika za životno djelo dobio je jedriličar, član Jedriličarskog kluba ´Orsan´, Andro Knežević.

Pročitajte više